Irské vepřové maso dušené v zelenině
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ve středu 28. prosince.
Suroviny:
500 g vepřového masa, 500 ml vývaru, 2 velké cibule, 2 velké mrkve, polovina celeru, pórek, 3 oškrábané brambory, bobkový list, tymián a rozmarýn, sůl, olej
Postup:
Na oleji osmažte na kousky nakrájené maso. Nechejte maso pustit šťávu a opečte. Přidejte najemno nakrájenou cibuli. Vložte do zapékací mísy, přelijte vývarem, osolte, poklaďte plátky zeleniny a nahoru naložte brambory. Vše okořeňte nejlépe čerstvým kořením, zakapejte olejem a asi hodinu nechte péct.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.