Kuřecí steaky plněné houbami
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou 28. října.
Suroviny:
kuřecí prsíčka, 400 g žampionů nebo mražených hub, pažitka, grilovací koření, olej, mletý pepř, sůl
Postup:
Maso omyjeme, osušíme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Houby čerstvé nebo mražené orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a shrneme na jednu stranu pánve.
Na volnou stranu pánve dáme stonky pažitky, překojené na polovinu, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Ve druhé pánvi opečeme kuřecí řízky do měkka. Až jsou hotové, rozkrojíme na "kapsu" a naplníme houbami. Na talíři zdobíme pažitkou a podáváme třeba s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.