Ořechové recepty

Ořechová pomazánka a Ořechovka z režné z Apetýtu s Věrou Hotařovou 6. září.

Ořechová pomazánka na chleba i do masa

Postup:
Vynikající pomazánku si připravíte rozmixováním libovolných oříšků, které podle chuti osolíte. Můžete ji mazat na chleba, a pokud ji zamícháte do dušeného masa nebo kari, budou mít více živin a výraznější vůni.


Ořechovka z režné

Suroviny:
20 ks zelených nezralých vlašských ořechů, 1 litr režné vodky

Postup:
20 ks zelených nezralých vlašských ořechů rozkrájíme na čtvrtky a nasypeme do láhve se širokým hrdlem. Zalijeme 1 litrem režné vodky tak, aby byla asi 5 cm nad ořechy. Dobře uzavřenou láhev postavíme na 2 až 4 týdny na slunné, teplé místo. Pak scedíme do lahví. Podle potřeby užíváme jednu kávovou lžičku. Tato pálenka pročišťuje žaludek, játra a krev, odstraňuje slabost žaludku a hnilobné procesy ve střevech. Kromě toho je vynikajícím prostředkem proti husté krvi.