Hrušky s vanilkovým krémem
Recept z Apetýtu s Danou Lipovskou 2. června.
Suroviny:
2 velké hrušky
Marináda: půl litru sladšího vína, 1 pomeranč, 3 lžíce třtinového cukru a pět kusů hřebíčku
Vanilkový krém: 2 lžíce cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru, půl litru mléka, 5 lžíce husté zakysané smetany, 80 g másla a 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
Postup:
Připravíme si marinádu. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme naložené přes noc. Druhý den si uděláme krém. Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou. Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka