Zapečené fazole
Recept na zapečené fazole z Apetýtu Věry Hotařové.
Zapečené fazole
Suroviny:
250 g uvařené rýže, 70 g tvrdého sýru, 50 g slaniny, 150 g předvařené brokolice, 150 g sterilované kukuřice, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, ½ konzervy loupaných rajčat, 1 červená paprika, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, špetka organa a chilli, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou papriku, Vmícháme rajčata i se šťávou, lehce osolíme, ochutíme oreganem a chilli a podusíme asi 4 minuty do zahoustnutí. Vmícháme scezené a propláchnuté fazole, kukuřici a rýži a prohřejeme. Nakonec vmícháme předvařenou brokolici. Směs rozložíme do olejem vytřené zapékací mísy, povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby nebo pod gril a zapečeme.
.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.