Husí stehna v šouletu
V pořadu Apetýt každý všední den po 10. hodině máte možnost slyšet vybraný recept. Recepty jsou k poslechu v audio archivu pořadu a v textové podobě na těchto stránkách.
Husí stehna v šouletu
Suroviny:
2 husí stehna i s částí přilehlou k biskupu, 80 g sádla, 1 velká cibule, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, kmín, 200 g žlutého neloupaného hrachu, 150 g velkých krup, mletý pepř, majoránka
Postup:
Na části sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni maso rozdělené na porce a potřené česnekem utřeným se solí, okmínujeme, podlijeme a udusíme doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Předem namočený hrách uvaříme doměkka. Zvlášť s kouskem sádla uvaříme kroupy. Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu ochutíme pepřem a majoránkou, přidáme hrách, propláchnuté kroupy, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a kořením. Směs vložíme do vymazaného pekáče, pokropíme zbylým sádlem, navrch rozložíme porce masa a dáme do truby péci, až maso zčervená. Podáváme se syrovým kysaným zelím nebo se sladkou okurkou či se zeleninovým salátem.
.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka