Krupicové řezy

S Apetýtem pečeme a ladíme se na blížící se svátky jara, rodinných setkání a návštěv, pro které je často nutné něco rychle upéct. Zkuste tyhle krupicové řezy.

Hlavní ingrediencí je šťavnaté ovoce, které nakrájíte na větší kousky, idální jsou čerstvé jahody, jablka, kompotované broskve nebo mandarinky.

Budete potřebovat:

  • 100 g dětské krupičky
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • půl vanilkového pudinku
  • půl kypřícího prášku
  • šťávu z poloviny citronu
  • 200 g ovoce

Postup:

  1. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci. Přidáte tvaroh, citronovou šťávu a pečlivě rozmícháte.
  2. V jiné misce si smícháte krupičku s pudinkovým práškem a přisypete do tvarohové směsi.
  3. Důkladně promíchejte, až vznikne hustější hmota, tu potom rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Umyté ovoce nechte okapat, jahody krájejte na čtvrtky, dejte na těsto a lehce je do hmoty vmáčknete.
  5. Krupicové řezy pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Párátkem zkuste, zda je těsto hotové.
  6. Servírujte s kopečkem šlehačky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.