Nepečený tvarohový dort
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou 9. května.
Suroviny:
250 g másla, 100 g mletého cukru, 250 g tvarohu (klasickou kostku), 500 ml mléka, 1 a 1/4 (= asi 1 lžička) pudinkového prášku vanilkového, 1 lžička cukru krystal do pudinku, 2 malé balíčky dětských piškotů nebo 1 velký balíček piškotů, jakékoliv ovoce (jahody, meruňky, kiwi, banány, broskve atd.), nakonec šlehačka na ozdobení
Postup:
Musíme nejprve změklé máslo a mletý cukr utřít do pěny, přidáme tvaroh a z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařený a vychlazený pudink. Dobře vymixujeme a pak dno dortové formy vyložíme piškotami. Formu ničím nevymazáváme, potřeme připraveným krémem, poklademe ovocem, na ovoce rozložíme opět piškoty, krém a ovoce. Naplněnou formu vložíme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe by bylo přes noc. Pokud to nejde, tak aspoň 2 hodiny před konzumací. Po ztuhnutí nožem odřízneme dort od formy po okrajích a formu rozevřeme, nakonec můžeme ozdobit šlehačkou. Podáváme vychlazené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.