Nepečený koláč s arašídovým máslem

Arašídové máslo

Dnes si připravíme dobrotu ze zdraví prospěšné kalorické bomby. Ořechová másla se momentálně těší velké oblibě. Chcete-li pro začátek zkusit to arašídové, recept na nepečený dezert pro vás připravila Zuzana Plíšková.

Budete potřebovat:

korpus:
60 ml rozpuštěného másla
1 šálek drcených čokoládových sušenek

náplň:
150 ml zakysané smetany
2 - 3 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce moučkového cukru
150 ml hladkého arašídového másla

navíc:
60 g čokolády
60 ml smetany ke šlehání
drcené arašídy

Postup:

1. Najemno podrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně natlačíme do formy o průměru 23 cm.

2. Necháme asi 2 hodiny v lednici, nebo zhruba 20 minut v mrazáku.

3. V míse vyšleháme zakysanou smetanu s smetanou ke šlehání a cukrem a zašleháme arašídové máslo (můžeme případně dosladit nebo cukru ubrat, pokud máme máslo slazené).

3. Rozetřeme na korpus a znovu dáme důkladně vychladit.

5. Na polevu rozehřejeme smetanu a rozpustíme v ní už mimo plamen rozlámanou čokoládu.

6. Mícháme a na dezert nalijeme až ve chvíli, kdy je poleva studená. Ozdobíme sekanými arašídy a před servírovaním znovu vychladíme.