Nepečený citrónový dortík

Jistě to sami znáte - přepadne vás chuť na něco sladkého, ale péct pro jednoho pekáč buchet, když není zrovna rodina pohromadě, nemá smysl. Pak máte většinou dvě možnosti - hříšné chutě zahnat anebo sáhnout po tyčince z obchodu, která se ale domácímu moučníku rozhodně nevyrovná.

Budete potřebovat:

na korpus:

  • cca 8-10 kulatých máslových sušenek
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

na krém:

  • 60 g žervé
  • 120 g smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • citrónová kůra
  • 3 lžíce cukru

  1. Sušenky rozdrtíme na jemný prášek.
  2. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme za pomoci oblé strany lžíce do formy na větší tartaletku.
  3. Žervé utřeme s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou.
  4. Po lžících vmícháme ušlehanou šlehačku.
  5. Navrstvíme na korpus a dáme do lednice zhruba na půl hodiny.

autor: Zuzana Plíšková