Není špatné se zamyslet, přemítá nad svým albem zpěvačka Dáša Ubrová. Komorní duet s ní nazpíval Zdeněk Junák

4. září 2023

Zpěvačka a textařka Dáša Ubrová vydává po pěti letech nové album s názvem Jedenáct splněných přání, kde se kloubí jazz, blues a soul. „Album je o životě, o lásce, vztazích a radosti,“ dodává autorka.

„První skladba, která se nahrála, byla píseň Jedenáct – a v Brně přece odbíjí poledne v jedenáct,“ vysvětluje vznik názvu svého druhého alba Ubrová. Na přebalu je její fotografie, ale i vlastní rukou psané texty písní. Hudebně se na albu podíleli Vojtěch Svatoš, Milan Kašuba, Peter Lipa a Jiří Stivín.

„Korektorka poezie paní Fucimanová, se kterou jsem konzultovala to, jak se vlastně má tištěná poezie formulovat ve smyslu, kde začínají velká písmena, tečky, čárky, je zaměřená na český jazyk a na poezii. A ta mě nesmírně potěšila, když mi říkala: ‚To je krásné, vy dáváte lidem možnost vidět text v obrazech a nutíte myslet‘,“ říká Ubrová. „Texty s hudbou dostávají další rozměr,“ myslí si zpěvačka i textařka v jedné osobě.

Kdy bude její čerstvý hudební počin pokřtěn? Proč přijala výzvu a ve videoklipu prošla centrum Brna pozpátku? Poslechněte si záznam Apetýtu!

Spustit audio

Související