Mrkvové karbanátky

Připravte si s Apetýtem na oběd či večeři mrkvové karbanátky.

Budete potřebovat:

  • 2 hrsti nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • listovou petržel
  • bylinky dle chuti
  • cca ½ hrsti polohrubé mouky
  • trochu strouhanky

Postup:

  1. Mrkev smícháme s vejcem, solí, pepřem, nasekanou petrželkou (případně dalšími bylinkami dle vlastní chuti) a přidat můžeme třeba i jarní cibulku.
  2. Pak přidáme polohrubou mouku a trochu strouhanky.
  3. Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme.
  4. Podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.