Mrkvové karbanátky
Připravte si s Apetýtem na oběd či večeři mrkvové karbanátky.
Budete potřebovat:
- 2 hrsti nahrubo nastrouhané mrkve
- 1 vejce
- sůl, pepř
- listovou petržel
- bylinky dle chuti
- cca ½ hrsti polohrubé mouky
- trochu strouhanky
Postup:
- Mrkev smícháme s vejcem, solí, pepřem, nasekanou petrželkou (případně dalšími bylinkami dle vlastní chuti) a přidat můžeme třeba i jarní cibulku.
- Pak přidáme polohrubou mouku a trochu strouhanky.
- Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme.
- Podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.