Moučník z vánočního cukroví
Tento moučník paní Jitka Koutná z Jedovnic vymyslela před pár lety, kdy na konci února zjistila, že jí ještě zbylo nějaké cukroví. Bylo už docela tvrdé, ale bylo jí líto ho vyhodit. Tak ho zkusila přes noc namočit do mléka, přidat pár dalších surovin a od té doby ho dělá každoročně.
Budete potřebovat:
zbylé vánoční cukroví
mléko
2 vejce
prášek do pečiva
hrst sekaných ořechů
(čokoládová poleva)
Postup:
1. Zbylé (klidně i ztvrdlé) cukroví přes noc namočíme do mléka.
2. Ráno rozmixujeme dohladka, přidáme vejce, ořechy a prášek do pečiva.
3. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, abychom ho mohli nalít na vymazaný plech.
4. Pečeme na 200 stupňů. Po upečení můžeme polít čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.