Mazanec bez vajec

Vyzkoušejte tento velikonoční recept, který budete milovat!

Suroviny:
700 g polohrubé mouky
200 g rozehřáté Hery
120 g práškového cukru
1 cukr vanilka
strouhaná citronová kůra
60 g droždí
500 ml vlažného mléka
50 g rozinek namočených v rumu
kandované ovoce
sekané mandle
máslo
1 žloutek na potření

Postup:
1. Z droždí, lžíce mouky, špetky cukru a 100 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

2. Přidáme vše ostatní, vypracujeme těsto a necháme v teple kynout.

3. Rozdělíme na polovinu, vypracujeme dva bochánky, necháme znovu asi 15 minut kynout.

4. Pak je potřeme vlažným rozpuštěným máslem se žloutkem a střed bochánků nastřihneme nůžkami. V předehřáté troubě pečeme dozlatova.

autor: Marcela Antošová