Masové koprové kuličky

V Apetýtu nabízíme recept na masové kuličky, zkuste si je doma připravit!

Budete potřebovat:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci hladké mouky
  • špetku soli
  • trochu pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • olej na smažení

Postup:

  1. Mleté maso smícháme v misce s najemno nakrájenou cibulkou.
  2. Dále přimícháme hladkou mouku, propasírovaný česnek a směs dochutíme solí a pepřem.
  3. Promícháme a navhlčenýma rukama tvarujeme malé kuličky, které odkládáme na pomoučeném plechu.
  4. Kuličky v mouce lehce obalíme. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm dozlatova osmažíme.
  5. Když je maso opečené, přidáme zakysanou smetanu a vše promícháme.
  6. Čerstvý kopr nasekáme najemno a přidáme do omáčky. Pro zvýraznění chuti můžete přidat 1 lžičku cukru a pár kapek citronové šťávy.
  7. Na závěr vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku podáváme společně s vařeným bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.