Masové koprové kuličky
V Apetýtu nabízíme recept na masové kuličky, zkuste si je doma připravit!
Budete potřebovat:
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibuli
- 1 lžíci hladké mouky
- špetku soli
- trochu pepře
- 1 stroužek česneku
- 400 g zakysané smetany
- 1 svazek čerstvého kopru
- olej na smažení
Postup:
- Mleté maso smícháme v misce s najemno nakrájenou cibulkou.
- Dále přimícháme hladkou mouku, propasírovaný česnek a směs dochutíme solí a pepřem.
- Promícháme a navhlčenýma rukama tvarujeme malé kuličky, které odkládáme na pomoučeném plechu.
- Kuličky v mouce lehce obalíme. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm dozlatova osmažíme.
- Když je maso opečené, přidáme zakysanou smetanu a vše promícháme.
- Čerstvý kopr nasekáme najemno a přidáme do omáčky. Pro zvýraznění chuti můžete přidat 1 lžičku cukru a pár kapek citronové šťávy.
- Na závěr vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku podáváme společně s vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.