Martinské rohlíčky

Pečivo, rohlík, pečení (ilustrační foto)
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
půl kila hladké mouky
kostka kvasnic
půl hrnku mléka
2 vejce
špetka soli
lžíce cukru
100 g másla

Náplň:
400 g mletých ořechů
žloutek
100 g cukru
3 až 4 lžíce sladké smetany

Postup:
1. Ze surovin vpracujeme těsto a necháme kynout.

2. Rozdělíme na dvě části, postupně rozválíme a každou rozdělíme rádýlkem na 10 až 12 částí (trojúhelníčků).

3. Na každou dáme asi lžičku náplně a zformujeme do tvaru rohlíčku.

4. Na plechu vyloženém pečicím papírem. Necháme ještě asi půl hodiny kynout.

5. Pečeme při 190 stupních asi půl hodiny. Po vytažení z trouby pocukrujeme.