Martinské rohlíčky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
půl kila hladké mouky
kostka kvasnic
půl hrnku mléka
2 vejce
špetka soli
lžíce cukru
100 g másla
Náplň:
400 g mletých ořechů
žloutek
100 g cukru
3 až 4 lžíce sladké smetany
Postup:
1. Ze surovin vpracujeme těsto a necháme kynout.
2. Rozdělíme na dvě části, postupně rozválíme a každou rozdělíme rádýlkem na 10 až 12 částí (trojúhelníčků).
3. Na každou dáme asi lžičku náplně a zformujeme do tvaru rohlíčku.
4. Na plechu vyloženém pečicím papírem. Necháme ještě asi půl hodiny kynout.
5. Pečeme při 190 stupních asi půl hodiny. Po vytažení z trouby pocukrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka