Mandlové lupínky z Lomnice u Tišnova
Recept na mandlové lupínky, od paní Ludmily Provazníkové z Lomnice u Tišnova, zazněl v Apetýtu 11. srpna.
Suroviny:
4 bílky, 140 g cukru krupice, 140 g hladké mouky, 100 g neloupaných mandlí
Postup:
Utřeme bílky s cukrem do pěny. Přidáme mouku a mandle.
Poté vlijeme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a pečeme při 160 stupních.
Ještě teplé nakrájíme na co nejtenčí proužky a usušíme v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.