Madlenky

Jemné piškotové francouzské pečivo, které se peče ve speciální formě. Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:
100 g hladké mouky a špetka soli
100 g cukru
100 g másla
citrónová kůra a šťáva
2 vejce (o pokojové teplotě)
špetka prášku do pečiva

Postup:
1. Máslo rozpustíme a necháme povychladnout.

2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.

3. Přidáme citrónovou kůru a pak po lžících mouku se solí. Nakonec zapracujeme máslo.

4. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme ve vymaštěné formě asi 15 minut dozlatova.

5. Pocukrujeme moučkovým cukrem (nebo je namáčíme do rozpuštěné čokolády).

autor: Zuzana Plíšková