Lokše od Marty Vlkové
Recept, který se dělá při slavnostních příležitostech v Pozlovicích od naší posluchačky Marty Vlkové.
Budete potřebovat:
350 g vařených brambor
150 g polohrubé mouky
sádlo nebo máslo
sůl
Postupujeme následovně:
1. Den dopředu vařené brambory nastrouháme.
2. Přidáme sůl, mouku a vyválíme váleček o průměru 10 cm.
3. Nakrájíme kolečka, přibližně 2 cm silné.
4. Z koleček vyválíme placičky jako na palačinky a opečeme na sucho na pánvičce.
5. Slanou verzi pomažeme sádlem, sladkou máslem.
6. Skládáme do komínku na sebe. Pak smotáme jako palačinku.
Tip: Slané se krájí a slouží jako výborná příloha k huse a zelí. Sladké mažeme povidly a mákem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.