Limonádové řezy s broskvemi

Barevné limonády ve skleněných lahvích vyvolávají nejen vzpomínky na léta minulá ale i na dětství jako takové. Třeba vám ho připomene i dnešní recept. Nápoj, kterým Zuzana Plíšková ozvláštní jeden moučník, je totiž právě ovocná limonáda.

Budete potřebovat:

těsto:

4 vejce
250 g hladké mouky
150 g cukru
vanilkový cukr
150 ml pomerančové limonády
125 ml oleje
2 lžičky prášku do pečiva

krém:

3 kelímky zakysané smetany
3 šlehačky
ztužovač šlehačky
moučkový cukr a vanilkový cukr dle chuti

2 konzervy broskví

Postup:

1. Olej smícháme s limonádou, mouku s práškem do pečiva a vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

2. Přimícháme olej a nakonec mouku.

3. Rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 25-30 minut.

4. Necháme vychladnout a mezitím připravíme krém: broskve nakrájíme na drobné kousky.

5. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem.

6. Zakysanou smetanu promícháme s broskvemi a spojíme se šlehačkou.

7. Rozetřeme na upečemý plát a posypeme skořicovým cukrem.

autor: Zuzana Plíšková