Limonádové řezy s broskvemi
Barevné limonády ve skleněných lahvích vyvolávají nejen vzpomínky na léta minulá ale i na dětství jako takové. Třeba vám ho připomene i dnešní recept. Nápoj, kterým Zuzana Plíšková ozvláštní jeden moučník, je totiž právě ovocná limonáda.
Budete potřebovat:
těsto:
4 vejce
250 g hladké mouky
150 g cukru
vanilkový cukr
150 ml pomerančové limonády
125 ml oleje
2 lžičky prášku do pečiva
krém:
3 kelímky zakysané smetany
3 šlehačky
ztužovač šlehačky
moučkový cukr a vanilkový cukr dle chuti
2 konzervy broskví
Postup:
1. Olej smícháme s limonádou, mouku s práškem do pečiva a vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Přimícháme olej a nakonec mouku.
3. Rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 25-30 minut.
4. Necháme vychladnout a mezitím připravíme krém: broskve nakrájíme na drobné kousky.
5. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem.
6. Zakysanou smetanu promícháme s broskvemi a spojíme se šlehačkou.
7. Rozetřeme na upečemý plát a posypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.