Langoše z Tvarožné Lhoty
Recept na Langoše, od paní Drahomíry z Tvarožné Lhoty, zazněl v Apetýtu 14. srpna.
Suroviny:
250 ml mléka, ¾ kostky kvasnic, cukr, 125 až 200 ml zakysané smetany, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody, 1 lžička soli, česnek, kečup, strouhaný sýr
Postup:
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vypracujeme těsto a 1 hodinu ho necháme odležet v chladničce.
Pak z těsta tvoříme bochánky a necháme je 20 minut kynout. Každý bochánek vytáhneme na placku a smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové potřeme kaší z česneku a vody, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Těsto se nemusí zpracovávat okamžitě, může být i několik dnů v chladničce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka