Langoše z Tvarožné Lhoty

Recept na Langoše, od paní Drahomíry z Tvarožné Lhoty, zazněl v Apetýtu 14. srpna.

Suroviny:
250 ml mléka, ¾ kostky kvasnic, cukr, 125 až 200 ml zakysané smetany, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody, 1 lžička soli, česnek, kečup, strouhaný sýr

Postup:
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vypracujeme těsto a 1 hodinu ho necháme odležet v chladničce.

Pak z těsta tvoříme bochánky a necháme je 20 minut kynout. Každý bochánek vytáhneme na placku a smažíme v rozpáleném oleji.

Hotové potřeme kaší z česneku a vody, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Těsto se nemusí zpracovávat okamžitě, může být i několik dnů v chladničce.