Kyselica od Boženy Šimčíkové
Recept od naší posluchačky z Dolního Němčí.
Budeme potřebovat:
500 g kysaného zelí i se šťávou
brambory
1 litr vody
750 ml mléka
2až 3 lžičky hladké mouky
2 šlehačky
4 vejce
máslo
sůl a pepř
Postup je jednoduchý:
1. Vodou zalijeme zelí.
2. Osolíme a vaříme do poloměka.
3. Mouku rozkvedláme v mléce a vlijeme i se šlehačkou do zelí.
4. Vejce mírně rozkvedláme a pomalu (po částech) přidáme do polévky.
5. Přidáme trochu pepře a kousek másla.
Tip: Během přípravy polévky uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, dáme na dno talíře a na ně nalijeme hotovou kyselici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.