Kynuté buchty s řepovou náplní z Rosic

Recept na „řepáky“ od naší posluchačky Daniely Bromové.

Budeme potřebovat:
500 g hladké mouky
1 kostka kvasnic
100 g cukru
250 g mléka
200 g oleje
1 vejce
sůl

Na náplň:
2 menší cukrové řepy
20 g másla
200 ml vody
100 g mletého máku
50 g cukr krupice
1 lžička skořice

Postup:
1. Řepu očistíme, nastrouháme nahrubo, a všechny ingredience dáme do hrnce.

2. Krátce podusíme a necháme vychladnout.

3. Smícháním surovin vyrobíme náplň, kterou plníme koláče.

4. Klademe jeden vedle druhého na sádlem vymaštěný plech.

5. Každý na povrchu 3x nastříhneme a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 180 stupňů.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser