Kynuté buchty s řepovou náplní z Rosic

Recept na „řepáky“ od naší posluchačky Daniely Bromové.

Budeme potřebovat:
500 g hladké mouky
1 kostka kvasnic
100 g cukru
250 g mléka
200 g oleje
1 vejce
sůl

Na náplň:
2 menší cukrové řepy
20 g másla
200 ml vody
100 g mletého máku
50 g cukr krupice
1 lžička skořice

Postup:
1. Řepu očistíme, nastrouháme nahrubo, a všechny ingredience dáme do hrnce.

2. Krátce podusíme a necháme vychladnout.

3. Smícháním surovin vyrobíme náplň, kterou plníme koláče.

4. Klademe jeden vedle druhého na sádlem vymaštěný plech.

5. Každý na povrchu 3x nastříhneme a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 180 stupňů.