Kynutá bábovka
Tahleta bábovka podle receptu Zuzky Plíškové chutná jako od babičky. Uvidíte, že se po ní jen zapráší.
Budete potřebovat:
4 žloutky
2 bílky
160 g másla
100 g cukru
400 g hladké mouky
špetka soli
30 g droždí
250 ml mléka
rozinky
sekané mandle
Postup:
1. Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme mouku, sůl, vlahé mléko, rozdrobené droždí a vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme.
2. Přidáme rozinky, mandle a sníh ušlehaný z bílků.
3. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy.
4. Necháme na teplém místě kynout.
5. Poté Pečeme na 170 stupňů asi hodinu.
6. Necháme krátce povychladnout a vyklopíme z formy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.