Kuskusové bochánky se sýrem

Kuskusové bochánky se sýrem jsou vlastně takové bezmasé karbanátky, po kterých můžete sáhnout i v případě, že vám z předešlého oběda nějaký kuskus zbude. A navíc si na nich pochutnáte i za studena.

Budete potřebovat:

  • 200 g kuskusu
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • nasekaná petrželka
  • cibule
  • zeleninový vývar
  • tymián
  • kurkuma
  • sladká mletá paprika
  • sůl, pepř
  • strouhanka

Postup:

  1. Kuskus uvaříme ve vývaru dle návodu na obalu.
  2. Po uvaření do něj vmícháme kousek másla nebo trochu oleje.
  3. „Načechráme“ vidličkou a necháme vychladnout.
  4. Přidáme vejce, nadrobno nasekanou cibulku, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a tolik strouhanky, kolik bude potřeba aby vznikla kompaktní směs.
  5. Dochutíme kořením a dle chuti přidáme sůl a pepř.
  6. Formujeme bochánky, které smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova.
  7. Podáváme se salátem.

autor: Zuzana Plíšková