Kuskusové bochánky se sýrem
Kuskusové bochánky se sýrem jsou vlastně takové bezmasé karbanátky, po kterých můžete sáhnout i v případě, že vám z předešlého oběda nějaký kuskus zbude. A navíc si na nich pochutnáte i za studena.
Budete potřebovat:
- 200 g kuskusu
- 150 g tvrdého sýra
- 2 vejce
- nasekaná petrželka
- cibule
- zeleninový vývar
- tymián
- kurkuma
- sladká mletá paprika
- sůl, pepř
- strouhanka
Postup:
- Kuskus uvaříme ve vývaru dle návodu na obalu.
- Po uvaření do něj vmícháme kousek másla nebo trochu oleje.
- „Načechráme“ vidličkou a necháme vychladnout.
- Přidáme vejce, nadrobno nasekanou cibulku, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a tolik strouhanky, kolik bude potřeba aby vznikla kompaktní směs.
- Dochutíme kořením a dle chuti přidáme sůl a pepř.
- Formujeme bochánky, které smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova.
- Podáváme se salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.