Kuřecí prsa z Archlebova
Recept na kuřecí prsa, od Jaroslavy Ulrychové z Archlebova, zazněl v Apetýtu 10. července.
Suroviny:
kuřecí prsa, sůl, koření peprník, paprika, 125 g másla, 2 fazolové lusky, olej
Postup:
Nenaklepaná kuřecí prsa osolíme, opaprikujeme a dáme do pekáčku.
Podlijeme vodou a olejem. Přidáme koření peprník a dáme s pokličkou dusit do trouby.
Přibližně po 30 minutách vytáhneme, přidáme 125 g másla a nakrájíme na kuře 2 fazolové lusky.
Dáme na chvilku do růžova zapéct. Doboru chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.