Kuřecí plátky v meruňkové omáčce po Židlochovicku

Tuto lahůdku moravské kuchyně si nemůžete nechat ujít. Vyzkoušejte si tento recept od naší posluchačky Ivany Flajšingerové s námi!

Suroviny:
4 kuřecí řízky
3 měkké meruňky
3 tvrdší meruňky
menší hrstka sekaných mandlí
1 ml suchého bílého vína
malý panák meruňkovice
olej na smažení
pepř, sůl, cukr

Postup:
1. Kuřecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a na oleji osmahněte.

2. Poté je podlijte vínem a duste do měkka.

3. Připravené maso vyndejte a přidejte oloupané a nakrájené měkké meruňky, které rozvaříte.

4. Přidejte tvrdší meruňky nakrájené na kostičky, meruňkovici a na závěr dochuťte solí a cukrem.

5. Nakonec posypte opraženými mandlemi. Podávejte s bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

zlenice.jpg

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...