Kuřecí plátky v meruňkové omáčce po Židlochovicku

Tuto lahůdku moravské kuchyně si nemůžete nechat ujít. Vyzkoušejte si tento recept od naší posluchačky Ivany Flajšingerové s námi!

Suroviny:
4 kuřecí řízky
3 měkké meruňky
3 tvrdší meruňky
menší hrstka sekaných mandlí
1 ml suchého bílého vína
malý panák meruňkovice
olej na smažení
pepř, sůl, cukr

Postup:
1. Kuřecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a na oleji osmahněte.

2. Poté je podlijte vínem a duste do měkka.

3. Připravené maso vyndejte a přidejte oloupané a nakrájené měkké meruňky, které rozvaříte.

4. Přidejte tvrdší meruňky nakrájené na kostičky, meruňkovici a na závěr dochuťte solí a cukrem.

5. Nakonec posypte opraženými mandlemi. Podávejte s bramborem.

Máte plné ruce práce s přípravou a nemáte čas dělat si poznámky? Poslechněte si pohodlně celý recept na kuřecí plátky po Židlochovicku tady.

  • Máte plné ruce práce s přípravou a nemáte čas dělat si poznámky? Poslechněte si pohodlně celý recept na kuřecí plátky po Židlochovicku
    tady.
    " style="">
    Máte plné ruce práce s přípravou a nemáte čas dělat si poznámky? Poslechněte si pohodlně celý recept na kuřecí plátky po Židlochovicku
    tady.
    " style="">
    Máte plné ruce práce s přípravou a nemáte čas dělat si poznámky? Poslechněte si pohodlně celý recept na kuřecí plátky po Židlochovicku
    tady.
0:00
/
0:00