Kuře v peřince od Elišky Břouškové
Jednoduchý recept pro začátečníky z rozhlasové kuchyně.
Budeme potřebovat:
1 kuře
500 g sýru Eidam
6 vajec
½ sáčku prášku do pečiva
Jdeme na to. Začneme s přípravou:
1. Do mísy z jenského skla dáme naporcované kuře a osolíme.
2. Sýr nastrouháme a rozšleháme v něm 6 vajec.
3. Připravenou směsí pokryjeme naporcované kuře v misce.
4. Mísu zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
5. Pečeme 45 minut. Během pečení troubu neotevíráme.
6. 10 minut před koncem pečení opatrně sundáme poklici a necháme dopéct.
7. Podáváme s bramborovou kaší, salátem nebo s bílým pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.