Kuře pod peřinkou

Recept od Zdenky Dufkové z Apetýtu vysílaného ve středu 15. srpna.

Potřebujeme:
1 kuře rozporcované na 12 dílků, 6 vajec, 12 rohlíků, ¼ l mléka, 1 česnek, hrst zelené petrželky, 1/8 másla (a případně další bylinky jako rozmarýna a bazalka)

Příprava:
Plech vymastíme sádlem a poskládáme do něj posolené kousky kuřete. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nakrájené a dopředu v mléce namočené rohlíky. Vše v míse ručně promísíme, přidáme rozetřený česnek, nasekané bylinky a polovinu rozpuštěného másla. Nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plech přes kousky kuřete, polijeme zbytkem másla a v troubě dozlatova upečeme. Podáváme s obyčejným bramborovým anebo zeleninovým salátem.

autor: Zdena Dufková