Kuře pod peřinkou
Recept od Zdenky Dufkové z Apetýtu vysílaného ve středu 15. srpna.
Potřebujeme:
1 kuře rozporcované na 12 dílků, 6 vajec, 12 rohlíků, ¼ l mléka, 1 česnek, hrst zelené petrželky, 1/8 másla (a případně další bylinky jako rozmarýna a bazalka)
Příprava:
Plech vymastíme sádlem a poskládáme do něj posolené kousky kuřete. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nakrájené a dopředu v mléce namočené rohlíky. Vše v míse ručně promísíme, přidáme rozetřený česnek, nasekané bylinky a polovinu rozpuštěného másla. Nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plech přes kousky kuřete, polijeme zbytkem másla a v troubě dozlatova upečeme. Podáváme s obyčejným bramborovým anebo zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.