Kuře pečené v bramborách a v zelenině

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou v pondělí 5. prosince.

Suroviny:
1 kg brambor (i více), kuřecíc řízky, drůbežích játra, 3 cibule, 2 papriky, malá rajčátka, sůl, pepř, trochu oleje

Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, osušíme a dáme na plech. Osolíme a zakápneme olejem. Dáme do trouby asi na ¼ hodiny. Mezitím nakrájíme na poloviny kuřecí řízky, játra. Na brambory dáme maso, játra, rajčátka, na délku nakrájíme papriky a cibuli. Osolíme, opeříme a ještě pokapeme olejem. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 45 minut, dokud brambory, zelenina a maso nejsou měkké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme syrovou zeleninou a petrželkou.

autor: Marcela Antošová