Kuře pečené v bramborách a v zelenině
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou v pondělí 5. prosince.
Suroviny:
1 kg brambor (i více), kuřecíc řízky, drůbežích játra, 3 cibule, 2 papriky, malá rajčátka, sůl, pepř, trochu oleje
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, osušíme a dáme na plech. Osolíme a zakápneme olejem. Dáme do trouby asi na ¼ hodiny. Mezitím nakrájíme na poloviny kuřecí řízky, játra. Na brambory dáme maso, játra, rajčátka, na délku nakrájíme papriky a cibuli. Osolíme, opeříme a ještě pokapeme olejem. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 45 minut, dokud brambory, zelenina a maso nejsou měkké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme syrovou zeleninou a petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.