Kuře na pomeranči

Recept zazněl v Apetýtu s Marcelou Antošovou ve středu 22. ledna.

Suroviny:
500 g kuřecího masa, olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce kečupu, 100 ml pomerančové šťávy, 1 lžička škrobové moučky, 2 pomeranče

Postup:
Cibuli a česnek najemno nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, zázvor a krátce osmahneme.

Smícháme víno, kečup, pomerančovou šťávu a škrob, nalijeme na kuře a za stálého míchání krátce povaříme.

Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé dílky a vložíme do směsi. Promícháme a podáváme.

autor: Marcela Antošová