Kuře na pomeranči
Recept zazněl v Apetýtu s Marcelou Antošovou ve středu 22. ledna.
Suroviny:
500 g kuřecího masa, olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce kečupu, 100 ml pomerančové šťávy, 1 lžička škrobové moučky, 2 pomeranče
Postup:
Cibuli a česnek najemno nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, zázvor a krátce osmahneme.
Smícháme víno, kečup, pomerančovou šťávu a škrob, nalijeme na kuře a za stálého míchání krátce povaříme.
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé dílky a vložíme do směsi. Promícháme a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.