Kuře na bramboráku
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou, který zazněl ve vysílání v pátek 4. ledna.
Suroviny:
kuřecí stehna, 5 větších brambor, 20 dkg slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko, sůl, majoránka, mletý kmín, koření na kuře - např. grilovací, máslo na vymazání plechu
Postup:
Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vmačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, na kostičky nakrájenou housku namočenou v mléce, všechno koření a 3 celá vejce.
Vypracujeme těsto, které navrstvíme na vymazaný pekáček a na ně položíme okořeněná stehýnka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, stehýnka během pečení otočíme, v závěru je potřeba, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka