Kuře Cacciatore

84. narozeniny oslavila v září herečka Sophia Lorenová proslulá nejen svými filmy, ale také zálibou ve vaření. Sama je dokonce podepsaná pod několika kuchařskými knihami. Recept na „lovecké kuře“ odtajnila už v 70. letech s tím, že stejně důležité jako kuře je v tomto jídle pořádná porce červené papriky. Právě ta totiž dělá toto jídlo vskutku neapolské.

Budete potřebovat:

  • 1 naporcované kuře
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 1 větší cibule
  • 1 větší červená paprika
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • sůl, pepř
  • bazalka

Postup:

  1. Rozehřejem větší pánev s trochou olivového oleje, na kterém zprudka z obou stran opečeme osolené a opepřené kousky kuřete.
  2. Jakmile se maso zatáhne, dáme ho stranou a na pánev přihodíme nadrobno nasekanou cibuli se špetkou soli.
  3. Necháme zesklovatět a přidáme papriku nakrájenou na proužky.
  4. Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem.
  5. Vrátíme na pánev kousky kuřete, zalijeme rajčaty a přidáme sůl a pepř.
  6. Zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 30 minut, dokud není maso hotové.
  7. Ke konci přidáme nasekanou bazalku a rozmarýn.
  8. Servírujeme se světlým chlebem.
autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.