Kremrole s pomerančovým krémem

Kremrole

Variace na tradiční lahůdku z listového těsta, ať už ji nazýváte kremrole nebo trubičky.

Budete potřebovat:

1 balení listového těsta
500 ml smetany ke šlehání
1/2 balení vanilkového pudinku
250 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 plátky želatiny
80 g cukru
vanilka

Postup:

1. Želatinu namočíme do studené vody.

2. O něco více než polovinu pomerančové šťávy dáme do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a přivedeme k varu.

3. Ve zbytku šťávy rozmícháme pudinkový prášek a vlíjeme do rendlíku.

4. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 1 minutu.

5. Želatinu vyndáme z vody, důkladně vymačkáme a vmícháme do horkého pudinku.

6. Za občasného míchání necháme pochladnout při pokojové teplotě (průběžně hlídáme - krém nesmí ztuhnout).

7. Šlehačku vyšleháme a nejprve jen lžíci přidáme do krému.

8. Důkladně rozmícháme a poté po lžících přidáváme zbytek šlehačky tak, aby vznikl hladký krém.

9. Ten dáme poté asi na 3 hodiny do lednice.

10. Těsto rozválíme a rozřežene rádýlkem na proužky.

11. Ty poté namotáme na pomaštěné kovové trubičky a klademe na plech.

12. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 200 stupních asi 10 minut, poté teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut.

13. Stáhneme z trubiček a necháme vychladnout.

14. Plníme krémem pomocí cukrářského sáčku a trubičky pocukrujeme nebo polijeme čokoládou.