Kremrole s pomerančovým krémem
Variace na tradiční lahůdku z listového těsta, ať už ji nazýváte kremrole nebo trubičky.
Budete potřebovat:
1 balení listového těsta
500 ml smetany ke šlehání
1/2 balení vanilkového pudinku
250 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 plátky želatiny
80 g cukru
vanilka
Postup:
1. Želatinu namočíme do studené vody.
2. O něco více než polovinu pomerančové šťávy dáme do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a přivedeme k varu.
3. Ve zbytku šťávy rozmícháme pudinkový prášek a vlíjeme do rendlíku.
4. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 1 minutu.
5. Želatinu vyndáme z vody, důkladně vymačkáme a vmícháme do horkého pudinku.
6. Za občasného míchání necháme pochladnout při pokojové teplotě (průběžně hlídáme - krém nesmí ztuhnout).
7. Šlehačku vyšleháme a nejprve jen lžíci přidáme do krému.
8. Důkladně rozmícháme a poté po lžících přidáváme zbytek šlehačky tak, aby vznikl hladký krém.
9. Ten dáme poté asi na 3 hodiny do lednice.
10. Těsto rozválíme a rozřežene rádýlkem na proužky.
11. Ty poté namotáme na pomaštěné kovové trubičky a klademe na plech.
12. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 200 stupních asi 10 minut, poté teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut.
13. Stáhneme z trubiček a necháme vychladnout.
14. Plníme krémem pomocí cukrářského sáčku a trubičky pocukrujeme nebo polijeme čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.