Kotlet Požarského
Až na carský dvůr se dostalo jídlo, které si dnes připravíme v dopoledním Apetýtu. Restauraci, kde vzniklo, svému příteli doporučoval i známý Alexandr Puškin. Ve skutečnosti je přitom pokrm s dlouhou historií jednodušší než by se mohlo zdát.
Budete potřebovat:
4 střední kuřecí prsní řízky
cca 250 ml mléka
4 rohlíky
60 g másla
1 vejce
sůl, pepř
strouhanka
olej na smažení
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem.
2. Necháme chvíli stát a pak opatrně vymačkáme z pečiva přebytečné mléko a dáme do mísy.
3. Kuřecí maso pomeleme a promícháme s pečivem, rozpuštěným máslem a vejcem.
4. Rozdělíme na 8-10 části a vytvarujeme bochánky.
5. Obalíme ve strouhance a smažíme v oleji z obou stran dozlatova.
6. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.