Kořeněné ořechy s medem

Jestli vás před svátky nechává cukroví úplně chladnými, tak teď máme něco právě pro vás. Bude se jednat o zimní občerstvení, které má blízko k Vánocům, ale daleko ke sladkému pečivu.

Budete potřebovat:

  • 200 g mandlí
  • 100 g kešu
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g pekanových ořechů
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného medu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kari
  • chilli
  • sůl

Postup:

  1. Všechny ořechy dáme do mísy a promícháme s medem a olejem.
  2. Papriku promíchame s kari, solí a chili a přidáme k ořechům.
  3. Důkladně promícháme tak, aby byly všechny ořechy okořeněné.
  4. Rozložíme je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 8 minut dozlatova.
  5. Servírujeme jako drobné občerstvení.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.