Koláč s drobenkou bez vajec a mléka

Ovocná bublanina (ilustrační foto)

Se středečními recepty zavítáme jako obvykle nejen do kuchyně ale také do kina. Tedy alespoň pomyslně. S filmovým tipem míříme tentokrát na pražskou Kampu za bublaninou z podivné mouky s ušima, kterou jste mohli spatřit ve filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách.

Na Koláč s drobenkou bez vajec a mléka potřebujeme:

na těsto:

  • 400g polohrubé mouky
  • 100g krystal cukru (může být i třtinový, a také ho může být klidně i o něco méně)
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 375ml vody
  • jakýkoli kompot (meruňky, švěstky, jahody atd., v létě čerstvé dle libosti)

na drobenku:

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 plátky másla

Postup:

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem.
  2. Přidáme olej a vodu.
  3. Dáme na plech, buď vymazaný, nebo vyložený pečícím papírem.
  4. Poklademe kompotem nebo čerstvým ovocem bez pecek.
  5. Upečeme.
  6. Asi deset minut před koncem posypeme drobenkou. Tu vypracujeme rukou z mouky, cukru a másla.