Kokosové řezy

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ze středy 4. dubna.

Suroviny:
Drobení: 3/4 hrnku strouhaný kokos a 1/2 hrnku cukr moučka
Poleva: 1 kelímek šlehačky
Těsto: 1 hrnek mléka, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukr moučka

Postup:
Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.

Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.
Ihned, jak ho vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.