Koblížky pečené v troubě

Recept nabídla posluchačům Marcela Antošová v pořadu Apetýt vysílaném ve středu 24. října.

Suroviny:
250 ml mléka, 5 dkg másla, lžička rumu, žloutek, 50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí, špetka soli
Na náplň a ozdobu: marmeláda, kousek másla, mletý cukr s vanilkou na posypání

Postup:
Suroviny můžeme zpracovat v domácí pekárně. Hotové těsto vyválíme na plát 1/2 cm silné. Skleničkou s pomoučeným okrajem vykrájíme kolečka, na polovinu z nich dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Po okrajích koblihu přimáčkneme,aby marmeláda nevytekla, a skleničkou ještě jednou celou vyřízneme, aby vzniklo pravidelné kolečko.

Koblížky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut kynout. Poté dáme do trouby a pečeme při 160°C dozlatova. Upečené koblihy potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Koupit

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.