Koblížky pečené v troubě
Recept nabídla posluchačům Marcela Antošová v pořadu Apetýt vysílaném ve středu 24. října.
Suroviny:
250 ml mléka, 5 dkg másla, lžička rumu, žloutek, 50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí, špetka soli
Na náplň a ozdobu: marmeláda, kousek másla, mletý cukr s vanilkou na posypání
Postup:
Suroviny můžeme zpracovat v domácí pekárně. Hotové těsto vyválíme na plát 1/2 cm silné. Skleničkou s pomoučeným okrajem vykrájíme kolečka, na polovinu z nich dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Po okrajích koblihu přimáčkneme,aby marmeláda nevytekla, a skleničkou ještě jednou celou vyřízneme, aby vzniklo pravidelné kolečko.
Koblížky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut kynout. Poté dáme do trouby a pečeme při 160°C dozlatova. Upečené koblihy potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.