Knedlíky s podmáslím
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
10 rohlíků
máslo
cibule
4 vejce
1/2 litru podmáslí
sůl, pepř
nasekaná petrželka
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků.
2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a smícháme s podmáslím.
3. Směsí zalijeme rohlíky, přidáme rozmíchané žloutky, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu stát.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rohlíkům.
5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
6. Formu na biskupský chlebíček, nebo muffiny důkladně vymažeme, naplníme těstem a ponoříme do pekáče s horkou vodou (tak, aby sahala asi do poloviny výšky formy).
7. V troubě připravujeme asi půl hodiny.
8. Podáváme jako přílohu k omáčkám.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.