Klobásové minirolky

Klobásu nakrájíme na půlkolečka

Přemýšleli jste někdy, jak vznikly odpolední čajové dýchánky? Vypráví se, že za nimi stála jedna anglická vévodkyně, jejíž apetýt byl silnější než to, co velela tehdejší zvyklost: tedy během dne jen snídani a večeři. Začala tedy s přáteli u dvora pořádat setkání u šálku čaje s drobným občerstvením. A tím byly kromě sladkého pečiva třeba i různé slané sendviče. Ty se k odpoledním čajům ostatně podávají dodnes.

Budete potřebovat:

  • 2 balení listového těsta
  • 750 g syrové klobásy
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli nadrobno nakrájím a zpěníme na oleji.
  2. Z klobásového střívka vytlačíme maso do mísy a promícháme s cibulí, vejci, solí a pepřem.
  3. Těsto rozválíme a rozřežeme na několik dostatečně širokých pásků, které potřeme hořčicí.
  4. Doprostřed každého z nich po celé délce upravíme váleček z masa.
  5. Okraje potřene rozkvedlaným vejcem a zabalíme.
  6. Rozkrájíme na jednolivé rolky a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
  8. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.