Klobásové minirolky

Přemýšleli jste někdy, jak vznikly odpolední čajové dýchánky? Vypráví se, že za nimi stála jedna anglická vévodkyně, jejíž apetýt byl silnější než to, co velela tehdejší zvyklost: tedy během dne jen snídani a večeři. Začala tedy s přáteli u dvora pořádat setkání u šálku čaje s drobným občerstvením. A tím byly kromě sladkého pečiva třeba i různé slané sendviče. Ty se k odpoledním čajům ostatně podávají dodnes.

Budete potřebovat:

  • 2 balení listového těsta
  • 750 g syrové klobásy
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli nadrobno nakrájím a zpěníme na oleji.
  2. Z klobásového střívka vytlačíme maso do mísy a promícháme s cibulí, vejci, solí a pepřem.
  3. Těsto rozválíme a rozřežeme na několik dostatečně širokých pásků, které potřeme hořčicí.
  4. Doprostřed každého z nich po celé délce upravíme váleček z masa.
  5. Okraje potřene rozkvedlaným vejcem a zabalíme.
  6. Rozkrájíme na jednolivé rolky a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
  8. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
autor: Zuzana Plíšková