Karíčko
Přinášíme další díl z cyklu Jak se vaří ve velké rodině. Příprava jídla vám i s čištěním zeleniny zabere asi hodinu a půl.
Budete potřebovat:
- 2 velké batáty (sladké brambory)
- 2 klasické brambory
- 4 mrkve
- 3 celery
- půlka petržele
- 1 pórek
- pepř
- sůl
- zelená pasta Green Curry Paste (medium)
- 2 smetany ke šlehání
Postup:
- Veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
- Do poloviny zalijeme vodou.
- Povaříme a ochutíme zelenou pastou (s ní ale opatrně, je pikantní).
- Postupně dochucujeme solí, pepřem a pastou, až jsme s chutí spokojeni.
- Nakonec zjemníme šlehačkou.
- Jídlo je hotové ve chvíli, kdy jsou brambory rozvařené.
Tip: Jako příloha jsou nejlepší tortilly.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka