Jemná polévka z dýně
V dnešním Apetýtu vám přinášíme recept na dýňovou polévku.
Budete potřebovat:
- 1 ks menší dýně (Hokaido)
- sůl
- pepř
- 250 ml smetanu na šlehání
- pár dýňových semínek na ozdobu
Postup:
- Dýni opláchneme a očistíme a neoloupanou nakrájíme na kousky.
- Dáme vařit podobně jako brambory v osolené vodě.
- Dýně by měla být lehce ponořená.
- Jakmile je dýně měkká, ztlumíme plamen a rozmixujeme ručním mixérem na mírně hustou kaši či pyré.
- Po rozmixování dochutíme pepřem a solí a nakonec vlijeme smetanu.
- Při podávání můžeme dozdobit několika dýňovými semínky a trochou ušlehané smetany.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka