Jahodovo – rebarborový likér
Tento týden jsme pro vás připravili recepty, na které budete potřebovat alkohol. Nebude ale na pití, ale využijete ho jinak a to do lahodných moučníků nebo hlavních jídel. A jako první si můžete vyzkoušet nevšední rebarborovo-jahodový likér.
Budete potřebovat:
700 ml vodky
300 ml bílého vína
350 g cukru
cca 100 ml vody
350 g rebarbory
250 g jahod
Postup:
1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
2. Zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, a asi 5-10 minut povaříme.
3. Necháme vychladnout. Jahody zlehka rozmačkáme a promícháme s rebarborou.
4. Dáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a přidáme vodku a víno.
5. Zakryjeme a necháme zhruba měsíc uložené v temnu (pravidelně mícháme).
6. Přecedíme a rozdělíme do čistých lahví. Před konzumací necháme ještě zhruba 3 týdny odležet a spotřebujeme do 1 roku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.