Jablkovo-ořechová buchta z Řecka

Vyzkoušejte recept od Šárky Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
3 hrnky nakrájených jablek
2 hrnky cukru
¾ hrnku oleje
¼ hrnku mléka
3 malé lžičky skořice
3 vajíčka
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva

Postup:
1. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.