Jablkové řezy s pudinkovou polevou

Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou 6. května.

Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, 2 vejce, ½ hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 5-6 větších jablek
Poleva:

3 lžíce cukru, 2 pudinkové prášky –nejlépe kakaové, 0,8 l mléka
Mouka a tuk na vymazání a vysypání plechu

Postup:
Mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce a olej s trochou mléka vymíchejte v řidší těsto. Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky, zamíchejte do těsta a směs nalijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Pečte v předehřáté troubě cca 180 stupňů Celsia asi 40-45 minut. Během pečení si uvařte pudink – ten po upečení řezů nalijte nahoru na řezy, nechte vychladnout, krájejte na kostky, můžete ozdobit šlehačkou.

autor: Marcela Vandrová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.