Jablečný krambl
Vyzkoušejte recept na tenhle výborný jablečný dezert od Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
jablečná náplň:
4 jablka
trochu citrónové šťávy
mleté ořechy
máslo
cukr
skořice
posypka:
150 g hladké mouky
60 g cukru
80 g másla
Postup:
1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky.
2. Na másle krátce podusíme s cukrem a trochou citrónové šťávy.
3. Přidáme skořici a mleté ořechy.
4. Mouku smícháme s cukrem a spojíme s máslem tak, abys vznikla směs o konzistenci drobenky.
5. Jablečnou směs rozdělíme do malých zapékacích misek, posypeme posypkou a zapékáme asi 25 minut při 190 stupních.
6. Ihned servírujeme.
TIP: Posypku můžeme rozdrobit na pečicí papír a nejprve zapéct samotnou (zhruba 10-15 minut), poté teprve rozdělit do misek na jablka a krátce dopéct. Je pak ještě křupavější. Část mouky můžete nahradit třeba ovesnými vločkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka