Jablečné lívanečky
Žadoní o víkendu děti nebo vnoučata o sladkou snídani? Tak se na ně připravte už teď. Máme pro vás totiž jeden tip na lívance, po kterých se jen zapráší.
Budete potřebovat:
- 2 jablka
- 250 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 250 ml minerálky
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru
- skořicový cukr
Postup:
- Jablka nahrubo nastrouháme.
- Žloutky vyšleháme s cukrem, mlékem, minerálkou a moukou smíchanou s práškem do pečiva.
- Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a nakonec jablka.
- Na másle nebo oleji pak z těsta smažíme lívance.
- Servírujeme s ochuceným šlehaným tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.