Jablečné lívanečky
Žadoní o víkendu děti nebo vnoučata o sladkou snídani? Tak se na ně připravte už teď. Máme pro vás totiž jeden tip na lívance, po kterých se jen zapráší.
Budete potřebovat:
- 2 jablka
- 250 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 250 ml minerálky
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru
- skořicový cukr
Postup:
- Jablka nahrubo nastrouháme.
- Žloutky vyšleháme s cukrem, mlékem, minerálkou a moukou smíchanou s práškem do pečiva.
- Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a nakonec jablka.
- Na másle nebo oleji pak z těsta smažíme lívance.
- Servírujeme s ochuceným šlehaným tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka