Jablečné lívanečky

Žadoní o víkendu děti nebo vnoučata o sladkou snídani? Tak se na ně připravte už teď. Máme pro vás totiž jeden tip na lívance, po kterých se jen zapráší.

Budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 250 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 250 ml minerálky
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru
  • skořicový cukr

Postup:

  1. Jablka nahrubo nastrouháme.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, mlékem, minerálkou a moukou smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a nakonec jablka.
  4. Na másle nebo oleji pak z těsta smažíme lívance.
  5. Servírujeme s ochuceným šlehaným tvarohem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.