Jablečné knedlíky
Ovocné knedlíky se plní vším možným, na jedno ovoce se ale dnes už trochu zapomíná. A tím ovocem jsou jablka. Naše babičky a prababičky přitom jablečné knedlíky vařívaly přes zimu docela běžně.
Budete potřebovat:
- cca 500 g jablek
- cca 400 g mouky
- 150 ml mléka
- 3 vejce
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
na dokončení:
- máslo
- cukr
- skořice
- strouhaný tvaroh
Postup:
- Vejce rozkvedláme s mlékem, cukrem, solí a rozpuštěným máslem.
- Přidáme mouku a důkladně promícháme.
- Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců.
- Nakrájíme na menší kusy a smícháme s těstem.
- Pomoucí dvou lžic z těsta tvarujeme knedlíčky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
- Vaříme asi 15 minut.
- Vyjmene z vody a servírujeme polité rozpuštěným máslem a posypané cukrem, skořicí a strouhaným tvarohem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka