Indiánské koblihy z Vídně

Tento moučník je někdy nazýván i indiánky, tak by se ale pletl s cukrářským výtvorem plněným bílkovým sněhem. Indiánskými koblihami jej nazývá Helena Barotová z Kroměříže, která má recept od své maminky.

Budete potřebovat:

140 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
140 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva

ušlehaná šlehačka

čokoládová poleva:
150 g cukru
125 ml vody
100 g čokolády
20 g másla

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme ke žloutkům.

3. Nakonec přidáme sníh, který jsme ušlehali z bílků.

4. Důkladně vymastíme kopulovitou formu na indiánky a do každé prohlubně dáme lžící těsto. Upečeme ve vyhřáté troubě.

5. Po upečení z formy vyklopíme a necháme vychladnout.

6. Polevu připravíme tak, že cukr svaříme s vodou do sirupu.

7. Čokoládu rozpustíme a promícháme s máslem.

8. Přidáme cukrový rozvar a důkladně promísíme.

9. Mícháme do vychladnutí.

10. Rozříznuté koblihy polijeme polevou a plníme šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková